Home 
Help & info 
aanmelden
Registreren
Paswoord vergeten

Zoeken


Heet van de Naald
Auteursinstructies
Boeken ter recensie
Over GdG
Contact
Over Geschiedenis der Geneeskunde

Bent u ook benieuwd naar hoe men in de middeleeuwen dacht over hygiëne?
Wilt u weten wat de voorlopers zijn van onze moderne geneesmiddelen?
Heeft u zich ook al afgevraagd hoe men vroeger te werk ging bij moeilijke bevallingen?
Wilt u de grote namen en ingrijpende gebeurtenissen kennen?
Dit tijdschrift, dat in 1994 werd opgericht, neemt u mee op boeiende historische excursies door alle facetten van de gezondheidszorg: de geneeskunde, de chirurgie, de farmacie, de verpleegkunde, de veeartsenij enz. De artikelen laten zien hoe het er aan toe ging, van het verre verleden tot nu; van dicht in onze omgeving tot elders in de wereld. Een zeer gevarieerd aantal onderwerpen komt aan bod:
  • beroemde geneeskundigen, geleerde kruidendokters
  • oude medische technieken
  • ontwikkeling en toepassing van geneesmiddelen
  • beruchte epidemieën
  • belangrijke publicaties en oude teksten
  • beroemde instellingen
  • ziekenverpleging onder speciale omstandigheden, zoals tijdens oorlogen enz.
Elk nummer telt 4 tot 6 hoofdartikelen. Daarnaast zijn er rubrieken als: Actualiteiten, Interview, Voorlopers (oude instrumenten), Onbekend voorwerp, Boeksignalering, Munt & Penning, Postzegels, Aankondiging van congressen enz.

Voor wie?

Geschiedenis der Geneeskunde is voor een breed lezerspubliek toegankelijk, of u nu een medisch specialist bent, een huisarts of een algemeen arts, een apotheker, iemand die werkzaam is in de gezondheidszorg, een historicus of iemand die gewoonweg geïnteresseerd is voor de geschiedenis van de geneeskunde. Ook voor studenten Geneeskunde of Geschiedenis is het tijdschrift een uitstekende aanvulling op de opleiding.

Een Abonnement

Een abonnement bestaat uit zes nummers per jaargang en elektronische toegang tot de reeds verschenen nummers. Ook de verzendkosten naar een bestemming in Nederland of België zijn in het abonnementsgeld inbegrepen. Een abonnement kost:
€ 59,= (particulieren)
€ 49,= (studenten; een kopie van de studentenkaart meezenden)
€ 69,= (instituten)
€ 14,= (los nummer, exclusief verzendkosten)

Abonnementen kunnen op elk gewenst tijdstip ingaan en gelden dan voor de lopende jaargang. Daarna wordt het abonnement steeds stilzwijgend met een jaargang verlengd. Opzeggingen moeten uiterlijk in oktober schriftelijk aan de uitgevers worden meegedeeld.

Garant-Uitgevers, Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen, T: +32 (03) 231 29 00, F: +32 (03) 233 26 59, BTW: BE 440 180 357, uitgeverij@garant.be